Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané a vláčné jablečné lívance

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nadýchané a vláčné jablečné lívance - postup přípravy

Obyčejné lívance se díky jablkům promění ve vláčnou a jemnou pochoutku. Všichni strávníci se po nich budou jen oblizovat.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Oddělte bílky od žloutků a žloutky dejte do větší misky. K bílkům dejte špetku soli a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Ke žloutkům přidejte mléko a metličkou je promíchejte.

2. KROK

V další míse smíchejte hladkou mouku a kypřicí prášek. Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nastrouhejte nahrubo. Přidejte k nim vanilkový a skořicový cukr a směs důkladně promíchejte.  

3. KROK

Do mléka se žloutky postupně zašlehejte moučnou směs a vytvořte tak hladké těsto. Vmíchejte do něj sníh z bílků a také nastrouhaná jablka.

4. KROK

Na pánvi nechte rozehřát dostatečné množství rostlinného oleje a usmažte na něm z těsta menší placičky do zlatova. Hotové lívance můžete nakonec pocukrovat moučkovým cukrem

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: GOOD idea

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů