Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hustá domácí majonéza s citrónem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Hustá domácí majonéza s citrónem - postup přípravy

Hustá domácí majonéza je krémová, osvěžující a neobsahuje zbytečnou chemii. Výhodou je jednoduchá příprava jen z 6 ingrediencí, která trvá jen pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy vložte vejce, ke kterému přidejte citronovou šťávu, ocet, hořčici, sůl a olej. Ingredience nechte 1 minutu stát a poté je rozmixujte pomocí tyčového mixéru.

2. KROK

Ingredience mixujte ve spodní části mísy 10–15 vteřin, dokud směs nezhoustne. Poté začněte mixérem pohybovat nahoru a dolů a pokračujte v mixování další minutu. 

3. KROK

Jakmile hustá domácí majonéza získá světlou barvu, přendejte ji do sterilizované sklenice, kterou uzavřete a skladujte v lednici, kde vám vydrží čerstvá 4–5 dní. 

4. KROK

Poznámka: Sterilizace nádobí je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení majonézy bakteriemi. Díky tomu vám omáčka vydrží delší dobu poživatelná. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Downshiftology

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů