Hrníčková bábovka - postup přípravy
Ne vždy je nutné mít při přípravě jídel v kuchyni odměrky, nebo váhy. Obojí může snadno nahradit jeden běžný hrnek, nebo sklenička. Jakmile máte při ruce, můžete se snadno přesvědčit o tom, jak snadná je na přípravu tato hrníčková bábovka. Máme pro vás recept.
Ingredience
Unikátní tato hrníčková bábovka není jenom tím, že není třeba nic vážit, ale i tím, že se těsto připravuje na dvě fáze. Tou první je jeho základ. K tomu budete potřebovat kuchyňský mixér a mísu. Do ní dáte vajíčka, přidáte klasický i vanilkový cukr a začnete mixovat do potřebné konzistence. Jakmile začne houstnout, zjemňujete ji olejem.
Když se vytvoří základ těsta, můžete ho dokončit. Mixér si stále nechte v ruce, jenom zpomalte jeho otáčky a pomalu můžete přidávat další ingredience. Těsto by mělo být hladké, mělo by být táhlé, ale také vláčné a nadýchané. Už v této chvíli poznáte, že se vám hrníčková bábovka daří.
Pokud máte moderní silikonovou formu, nemusíte mít strach z připalování, jelikož k ničemu takovému nedojde. Pokud používáte ještě formu klasikou, tak ji doporučujeme vymazat máslem, popřípadě i vysypat moukou nebo strouhankou. Až do takto připravené formy nalijte své těsto. Ne však až po okraj, jelikož zhruba jenom do tří čtvrtin. Při pečení totiž bábovka mírně vyskočí.
Když je těsto ve formě, může přijít do trouby. Ta by měla být rozehřátá na teplotu 200 stupňů Celsia. Doba pečení je v rozmezí 45 – 60 minut podle toho, jak velká hrníčková bábovka je pečena. Když do ní píchnete špejlí, nemělo by na ní zůstat těsto. To je signál, že je hotová. Potom ji můžete z trouby vyndat, vyklepnout z formy a potom ji stačí posypat moučkovým cukrem.