Smažená cibulová „květina“ - postup přípravy
Přemýšlíte stále nad tím, jakou chuťovku pro svou rodinu připravit na oslavu? Pak vsaďte na skvělou cibulovou „květinu“. Nejen, že je lahodná, ale ještě k tomu dobře vypadá. Recept se tak trochu podobá oblíbeným cibulovým kroužkům. Zde však zapojíte více své kreativity.
Ingredience
Nejprve si očistěte pečlivě cibuli od svrchních slupek. Stonek a kořeny odřízněte opatrně, aby se cibule nerozpadla. Následně ostrým nožem slupky částečně nařízněte, tak abyste získali asi 14 až 18 proužků.
Nakonec odřízněte i střed, abyste získali jakousi „květinu“. Tu rukama roztáhněte a dejte asi na minutu do vroucí vody.
Posléze cibuli prudce zchlaďte ledovou lázní po dobu dvou minut. Tento proces je důležitý proto, abyste se zbavili případné hořkosti cibulových slupek. V další fázi si připravte suroviny na obalení.
Nyní si k ruce vezměte menší misku a v ní rozšlehejte vejce s mlékem. V jiné misce si smíchejte hladkou mouku s kořením, tj. s lžičkou kajenského pepře, lžičkou mleté papriky, půl lžičkou černého pepře, čtvrt lžičkou sušeného oregana a špetkou mletého kmínu. Poté začněte cibuli máčet v první fázi ve vejci s mlékem a poté v kořeněné mouce.
Postup opakujte cca třikrát, aby se na povrchu vytvořila silnější vrstva obalu. Nakonec cibuli dejte do rozpáleného slunečnicového oleje smažit po dobu 8 až 10 minut.
Podávejte například s dipem ze zakysané smetany a bylinek.
Přejeme dobrou chuť.