Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená rajčata plněná sýrem a vajíčkem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Pečená rajčata plněná sýrem a vajíčkem - postup přípravy

Chystáte pro svou rodinu slavnostní oběd o třech chodech a stále nevíte, jaký zvolit předkrm? Zkusit to tedy můžete třeba s pečenými rajčaty, která jsou plněná sýrem, jarní cibulkou a vejcem. Pokrm ocení i vegetariáni.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si masitá rajčata omyjete a pak odříznete jejich vrchní část. Následně pomocí lžíce vydlabejte dužinu a dejte do misky (můžete ji použít třeba do salátů).




Na dno rajčat položte kousek tvrdého sýra, ten posypte jemně nasekanou jarní cibulkou a nakonec vložte čerstvá vejce. Ta dle chuti osolte a opepřete.

Dokončování plněných rajčat a jejich pečení v troubě

Nyní vajíčka posypte opět jarní cibulkou, zakápněte majonézou a posypte hojně najemno strouhaným tvrdým sýrem. Takto plněná rajčata vyskládejte do zapékací misky vymazané olivovým olejem (poklaďte na odkrojené vrchy zeleniny). Pečte v troubě asi 25 minut při teplotě 200 °C. Povrch by měl zezlátnout.

Servírování pečených rajčat se sýrem a vejcem

Upečená plněná rajčata vyjměte z trouby a ihned podávejte jako předkrm. Hodit se bude k zelenině jakýkoliv oblíbený dip ze zakysané smetany. Někteří strávníci jistě ocení k přikusování i čerstvé pečivo. Přejeme vám dobré chutnání.

Různé možnosti ochucování rajčat

Kromě výše uvedené náplně se budou do rajčat hodit třeba i restované žampiony na cibulce, kuřecí maso, šunka a podobně. Tvrdý sýr pak skvěle nahradí mozzarella, niva anebo parmezán.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů