Ovocné řezy s tvarohem - postup přípravy
Připravte své rodině extrémně jemný dort připravený z nejběžnějších surovin, které má každý doma. Nadýchané suflé a jemné těsto jsou ideální kombinací, kterou si vychutná každý strávník. Rozhodně tento úžasný dezert vyzkoušejte. Na jeho přípravu nepotřebujete nic složitého.
Těsto
Suflé
Na dohotovení
Pamatujte, že všechny přísady musí být studené. Dort pečte na čtvercovém plechu o rozměrech 23 x 23 cm nebo v kulaté formě o průměru 24 cm. Připravte si těsto. Mouku, prášek do pečiva, špetku soli, práškový cukr a vanilkový cukr smíchejte. Přidejte máslo na kostky. Rychle promíchejte rukama, dokud nezískáte písčité těsto. Přidejte žloutky a promíchejte. Pracujte rychle, aby se máslo neroztavilo.
Těsto dejte do sáčku, vyrovnejte a dejte do lednice. Nyní připravte suflé. Vložte smetanu a jogurt do hluboké mísy. Přidejte mouku a vanilkový cukr. Míchejte do hladka. Vyšlehejte bílky se špetkou soli, postupně přidávejte cukr a míchejte, dokud se neobjeví měkké špičky. Postupně přidejte do mléčné směsi a jemně vmíchejte.
Pokud je to nutné, nakrájejte ovoce na kostky. Ideální je čerstvé ovoce, protože konzervované má příliš šťávy.
Následně můžete sestavit dort. Rozdělte těsto na 2 nerovné části (1/3 a 2/3). Větší kus rozetřete na dno plechu vyložené pečicím papírem.
Rozložte ovoce a nakonec suflé.
Vše musí být rovnoměrně.
Zbývající těsto rozdělte na menší kousky a dejte je na suflé.
Pečte asi 40 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů.
Na závěr nechte vychladnout, pocukrujte a můžete podávat.
Dobrou chuť.