Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pudinkové šneky z kynutého těsta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 29 minut

Domácí pudinkové šneky z kynutého těsta - postup přípravy

Domácí pudinkové šneky jsou křupavé na povrchu a krémově jemné díky náplni. Můžete je podávat jako dezert ke kávě, ale také jako sladkou snídani.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Na pomazání

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto smícháním mléka s cukrem a sušeným droždím. Do směsi přidejte změklé máslo, olej, vaječný bílek a část mouky. Ingredience vymíchejte dohladka a přidejte zbytek mouky se solí.

2. KROK

Ze směsi uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a utěrkou a na teplém místě jej nechte kynout 1 hodinu. 

3. KROK

Zatím připravte náplň smícháním cukru, kukuřičného škrobu, vaječného žloutku a mléka s vanilkovým cukrem v rendlíku, který položte na sporák. Tekutinu zahřívejte, za stálého míchání, do zhoustnutí – potrvá to přibližně 2–4 minuty.

4. KROK

Poté směs odstavte z tepla a vlijte ji do misky, kde ji přikryjte potravinovou fólií a nechte volně chladnout. 

Tip: Fólii na misku umístěte tak, aby se přímo dotýkala krému. Díky tomu se na něm nevytvoří škraloup.

5. KROK

Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném vále na plát o výšce 0,5 cm a rádýlkem jej rozřežte na pruhy o šířce přibližně 2 cm. Každý pruh stočte do tvaru spirály tak, jak je ukázáno na videu níže. 

6. KROK

Šneky z těsta pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je vaječným žloutkem rozmíchaným v mléce. Následně na těsto naneste vychladlý krém. 

Tip: Ke zdobení použijte cukrářský sáček, který krémem jednoduše naplňte.

7. KROK

Domácí pudinkové šneky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.

Poznámka: Ještě teplý pudinkový dezert posypte moučkovým cukrem, nechte je volně vychladnout a můžete servírovat.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Dolci Veloci 89

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů