Klobásky v bramborovém těstíčku - postup přípravy
Chystají se k vám přátele na návštěvu a stále nevíte, jaké dobroty pro ně připravit? Zkuste vsadit na klobásky v bramborovém těstíčku. Jsou neuvěřitelně šťavnaté a chutné. Všichni strávníci budou dozajista spokojení. A vy také, protože vám příprava nezabere mnoho času.
Ingredience
Nejprve si oloupejte brambory, omyjte je teplou vodou a nakrájejte na menší kousky. Pak je dejte v mírně osolené vodě vařit do měkka. Dále je sceďte a vytvořte z nich hladké pyré pomocí tyčového mixéru. To po vychladnutí osolte dle chuti, přilijte lžíci slunečnicového oleje, mletý pepř, sušený česnek, hladkou mouku a vypracujte rukama homogenní těsto. To rozdělte na menší části podle počtu klobásek. Uzeninu následně balte důkladně do těstíčka, aby byla skutečně celá pokrytá.
Až budete mít všechny klobásky dobře obalené, rozpalte si ve vyšší pánvi dostatek slunečnicového oleje a smažte jednotlivé porce ze všech stran dozlatova. Podávejte například s hořčicí, nebo kečupem. Hodit se bude i dip ze zakysané smetany a česneku. Přejeme vám dobrou chuť.
Tip na závěr: Verze pro vegetariány
Pokud jste vegetariáni, můžete do bramborového těstíčka zabalit klidně i kousek tvrdého sýra. Hodit se bude například eidam nebo čedar. Možností je i obalení sladké papriky, mrkve, cukety, či řapíkatého celeru. Je to jen na vaší fantazii a chutích. Těstíčko lze kromě jiného ochutit i oblíbenými bylinkami (petrželka, pažitka, bazalka, oregano).