Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný koláč s mletým masem, houbami a sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Slaný koláč s mletým masem, houbami a sýrem - postup přípravy

Slané koláče slaví v poslední době velké úspěchy. Zatímco ještě před pár lety se jednalo o pojem buďto neznámý nebo odmítaný, dnes se bez znalosti alespoň základního receptu žádný domácí kuchař ani kuchařka prakticky neobjede. Fotky slaných koláčů kolují sociálními sítěmi i celým internetem. Přidejte k nim fotku i toho svého. Poradíme vám jeden velmi chutný.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si připravte náplň. Oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno. Rozehřejte pánev s trochou oleje a osmahněte cibulku dozlatova.




Přidejte mleté maso, které na pánvi co nejvíce rozmělněte, aby se v něm netvořily velké kusy. Smažte za občasného míchání tak dlouho, dokud maso na povrchu nezezlátne. Nakonec přidejte podle chuti sůl a mletý černý pepř.

Rýži uvařte ve vodě doměkka a nechte zchladnout.

Uvařte také hrášek (pokud není konzervovaný, ten jen slijte a nechte okapat) a dobře ho sceďte. Na pánvi také lehce orestujte houby pokrájené na plátky.

Do mísy vyklepněte vajíčka, přidejte sůl, lžíci citronové šťávy, jedlou sodu, jogurt, hladkou mouku a vše smíchejte do hladké konzistence.

Kulatou dortovou formu vyložte pečicím papírem a rozložte na dno vrstvu opečených hub.

Houby rovnoměrně zasypejte strouhaným sýrem.

Na něj přijde vařená rýže.

Pak maso s cibulkou a nakonec hrášek.

Na hrášek vylijte připravené těsto a urovnejte hladinu do roviny.

Připravený slaný dort vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte ho po dobu kolem 40 až 45 minut. Když jeho povrch zezlátne, vyjměte dort z trouby a nechte ho zvolna vychladnout.

Pak opatrně sejměte kroužek formy a dort opatrně otočte na podnos.

Dort podávejte čerstvý i později studený. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů