Špagety ala carbonara - postup přípravy
Kdo by nemiloval špagety. Především mezi dětmi jsou oblíbené. Chcete tedy svým ratolestem udělat radost chutným jídlem k obědu či k večeři? Pak vyzkoušejte připravit špagety ala carbonara. Recept je velmi jednoduchý, avšak skvostný. Pokud jste tento pokrm ještě nejedli, určitě ochutnejte!
Ingredience
Nejprve si pokrájejte libovější slaninu na menší kostičky. Poté ji orestujte na rozpáleném másle dozlatova ze všech stran. Mezitím si dejte vařit vodu se špetkou soli a až začne vřít, vložte do ní špagety. Nyní si k ruce vezměte misku a v ní smíchejte smetanu na vaření, žloutky a strouhaný parmazán. Směs vlijte do pánve ke slanině a dobře promíchejte. Nechte provařit na středním plamenu asi dvě až tři minuty.
Až se špagety uvaří, sceďte je, propláchněte vodou a přilijte k nim omáčku ze smetany, sýra a slaniny. Důkladně vařečkou promíchejte a podávejte teplé. Dozdobit povrch jídla můžete čerstvou petrželkou. Přejeme vám dobrou chuť.
Místo slaniny můžete k přípravě špaget ala carbonara použít i domácí uzený bůček nebo pancettu. K dochucení omáčky se rovněž hodí čerstvý lisovaný nebo jemně pokrájený česnek. Ten jí dá ten správný říz. Možné je ochutit vařené špagety i drceným pepřem nebo sušenou chilli papričkou, pakliže máte v oblibě pikantní jídla. Možností je skutečně několik, přeci jen tento recept každý připravuje poněkud odlišně. I parmazán lze konec konců nahradit jiným sýrem dle preferencí. Hodit se bude gorgonzola, niva anebo čedar.