Těstoviny à la carbonara se smetanou - postup přípravy
Těstoviny carbonara nemusíte připravovat jen podle originálního receptu. Existují i různé variace, které vynikají svou rychlou přípravou, a přitom dokonalou chutí.Těstoviny penne uvařte v osolené vodě al dente (řiďte se návodem na obalu) a slijte z nich vodu. Nakrájejte si slaninu nebo klobásu na malé kostičky, nastrouhejte nebo prolisujte česnek a dejte vše na velkou pánev smažit. Až bude slanina usmažená, přidejte do ní zakysanou smetanu a promíchejte.

Během smažení si na hrubém struhadle nastrouhejte tvrdý sýr. Nyní ho přidejte ke směsi, promíchejte a dle chuti vše opepřete. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
Následně přidejte těstoviny a nechte vše prohřát. Poté rozšlehejte jedno vejce, vlijte ho do pánve a důkladně promíchejte. Za občasného míchání nechte opět krátce prohřát a můžete servírovat.