Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodné a velmi jemné těstoviny se slaninou a houbami

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Lahodné a velmi jemné těstoviny se slaninou a houbami - postup přípravy

Recept na chutné těstoviny vás mile překvapí. Získáte další recept, který můžete snadno použít kdykoli jen budete mít chuť na těstoviny v italském stylu. Navíc zkombinujete suroviny, které se k sobě dokonale hodí: špagety, houby, slaninu a cibuli.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

V první řadě si připravte houby. Očistěte je, omyjte a nakrájejte na plátky. Zvolit můžete zajisté i jiný druh než pouze žampiony, ale právě ty můžete sehnat v obchodě během celého roku na rozdíl od jiných druhů. Vyzkoušet ale můžete samozřejmě také hříbky nebo lišky, když se rozhodnete tento pokrm připravovat v sezóně a budete mít štěstí v lese.

2. KROK

Pánev nebo větší hrnec s vodou položte na oheň. Přiveďte k varu. Poté vodu osolte a přidejte špagety. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Každý druh a každá značka těstoviny se vaří po jinou dobu, a proto se nezapomeňte podívat na obal, jak dlouho je máte ideálně vařit, aby byli al dente.

3. KROK

Nyní oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Poté ji dejte na pánev s rozehřátým olejem a orestujte ji. Přidejte prolisovaný nebo nadrobno nasekaný česnek a na kostičky nakrájenou slaninu. Všechny tři ingredience opékejte podobu asi 7 minut, dokud cibule nezměkne. Oheň nechte na středním plamenu a nezapomeňte pravidelně míchat, aby se česnek nespálil a nezhořknul. Poté vše zalijte vínem a pár minut povařte.

4. KROK

Přidejte houby a olej. Za občasného míchání smažte dalších 5 minut. Osolte a opepřete podle chuti. Na závěr můžete přidat nasekanou petrželku, která bude skvěle chutnat i vypadat. Důkladně promíchejte. Těstoviny přeseďte a okamžitě přidejte do pánve s houbami. Přidejte ¼ šálku vody z hrnce a zalijte smetanou. Promíchejte a přiveďte k varu. Poté můžete naservírovat a podávat!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů