Šťavnaté kuřecí rolky s vejcem a petrželkou - postup přípravy
Kuřecí rolky s vařeným vejcem a čerstvou petrželkou se hodí i do redukčního jídelníčku. Jsou dokonale šťavnaté a perfektně zasytí. Především doplní notnou dávku bílkovin, což ocení především sportovci.
Ingredience
Nejprve si uvařte natvrdo vejce. Po vychladnutí je oloupejte a omyjte.
Dále si nasekejte najemno čerstvou petrželku.
Také bude potřeba naklepat kuřecí prsa na tenčí pláty.
Maso důkladně osolte, opepřete z obou stran, na plátek nasypte část petrželky, vložte vajíčko a pečlivě zamotejte do rolky.
K upevnění okrajů dobře poslouží potravinový provázek či párátka. Nyní si v misce rozšlehejte vejce s ovesnými vločkami a směs vlijte na závitky umístěte v zapékací misce.
Pokrm dále dejte zapékat do trouby ve vaječné omáčce s ovesnými vločkami na 20 až 30 minut při teplotě 180 °C. Podávejte například s vařenými brambory omaštěnými máslem. Hodit se bude i čerstvé pečivo a dochucovací omáčky typu kečup, hořčice nebo tatarka. Přejeme vám dobrou chuť.
Do kuřecích prsíček je možné zabalit ostatně cokoliv, co máte rádi. Výborné budou masové rolky například se sušenými rajčaty, podušeným špenátem s lisovaným česnekem, libovější slaninou, nebo strouhaným tvrdým sýrem (čedar, gouda) a mozzarellou. Z bylinek je možné vybírat nejen petrželku, ale i čerstvou bazalku, koriandr, kopr, nebo i pažitku. Maso bude výborné jinak i s nejrůznějšími omáčkami. Zkusit můžete houbovou nebo smetanovou se sýrem. Je jen na vašich chutích, jak si pokrm zdokonalíte.