Bezlepkové bramboráky z jednoho bramboru

i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Bezlepkové bramboráky z jednoho bramboru - postup přípravy

Nouze naučila Dalibora housti a nás naučila smažit bramboráky z jediného bramboru. Pokud jste si dosud mysleli, že to nejde, podívejte se na ozkoušený recept od paní Jaroslavy Slavíkové.
1. KROK

Brambor oškrábejte, nastrouhejte polovinu nahrubo a polovinu najemno. Přidejte jedno vejce, trochu majoránky a pepře a podle chuti solené česnekové pasty (případně ji nahraďte prolisovaným česnekem a trochou soli).

2. KROK

V pánvi zahřejte trochu rostlinného oleje nebo sádla. Těsně před smažením přidejte do směsi trochu strouhanky (díky ní jsou bramboráky mnohem křupavější), promíchejte a ihned odeberte těsto, z něhož v pánvi tvořte malé placičky, které osmahněte po obou stranách na mírném až středním ohni dozlatova.

3. KROK

Po dosmažení nechte bramboráky okapat od přebytečného oleje na talíři vyloženém papírovými utěrkami a podávejte buďto samotné, nebo s vaší oblíbenou masovou směsí.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 248 hlasů
Nahlásit chybu
144 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt