Pečené brambory s vejci, salámem a sýrem - postup přípravy
Neradi se zabýváte složitými recepty? Potom si připravte velmi snadné jídlo z jedné pánve, které oceníte zejména v případě, že spěcháte a potřebujete nasytit hladové žaludky svých blízkých. Pečené brambory s vejci, salámem a sýrem vás oslní. Jsou velmi lahodné.
Ingredience
Začněte tím, že si pečlivě oloupete brambory a opláchnete je pod tekoucí vodou. Následně je nakrájejte na tenčí plátky a vyskládejte do máslem vymazané pánve (kolem dokola).
V další fázi brambory přiklopte poklicí a nechte na středním plamenu dusit asi deset minut z obou stran. Abyste snadno zeleninu otočili, položte na ní talíř a pánev překlopte.
Mezitím si v misce rozšlehejte vejce spolu se solí, mletým pepřem a opečené brambory směsí rovnoměrně přelijte. Na povrch poklaďte plátky vybraného druhu salámu, přidejte případně i oblíbenou zeleninu pokrájenou na kousky (ideální bude paprika), posypte strouhaným tvrdým sýrem, přiklopte pokrm poklicí a nechte péct asi pět minut.
Servírování pečených brambor s vejci, salámem a sýrem
Upečený pokrm podávejte posypaný jemně nasekanou jarní cibulkou (zelenou natí). Hodit se k dochucení budou i studené omáčky typu kečup, tatarka, plnotučná hořčice, nebo majonéza. K porci lze samozřejmě přidat i salátek z čerstvé zeleniny, který doplní vitamíny. Lahodit bude k jídlu i křupavá okurka naložená v sladkokyselém nálevu anebo pikantní domácí čalamáda. Přejeme vám dobrou chuť.