Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové pirohy s cibulí a slaninou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 22 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Bramborové pirohy s cibulí a slaninou - postup přípravy

Bramborové pirohy jsou vydatným a lahodným pokrmem, který vás dokonale zasytí. Vyzkoušejte tento tradiční recept, který si oblíbí milovníci snadného vaření.

Ingredience pro:
22 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

K vaření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oloupané brambory vařte v osolené vodě 20 minut. Horkou vodu smíchejte s máslem, solí, a jakmile se vše propojí, přidejte mouku v několika dávkách. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Vytvořte pružné a nelepivé těsto, které hněťte 5 minut, zakryjte ho a nechte odpočívat 20–30 minut. Mezitím na suché pánvi smažte nakrájenou slaninu 1 minutu. Poté k ní přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. 

3. KROK

Cibuli přidejte ke slanině, pokračujte ve smažení další 2–3 minuty a směs odstavte z tepla. Uvařené brambory slijte, smíchejte se solí, máslem a rozšťouchejte je. 

4. KROK

Z těsta vyválejte plát o tloušťce 0,4 cm, z kterého vykrojte kolečka o průměru cca 9 cm. 

Tip: Pokud nemáte vykrajovátko, můžete použít širší sklenici nebo misku.

5. KROK

Do středu každého kolečka vložte lžíci bramborové náplně, těsto překlopte tak, abyste náplň zakryli a jeho okraje přitlačením přilepte k sobě. 

6. KROK

Postup opakujte, dokud budete mít ingredience a bramborové pirohy vařte v osolené vodě 3 minuty. Poté je vyjměte a podávejte posypané smaženou slaninou s cibulí.

7. KROK

Tip: Pokud nechcete pirohy vařit hned, můžete je uschovat na později. V takovém případě je posypte moukou, vložte do sáčku a uschovejte do mrazáku.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Alina FooDee

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů