Recyklované obalené řízky nakyselo

i Zdroj fotografie: Petra Pospíchalová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Recyklované obalené řízky nakyselo - postup přípravy

Zejména po Štědrém dnu se často setkáváme s přebytky řízků, které není v lidských silách sníst a už druhý den nám lezou i z uší. Pokud byste je přeci jen rádi zužitkovali, ale přitom obměnili jejich chuť, vyzkoušejte úžasný a zábavný recept od paní Petry Pospíchalové.
1. KROK

Cibuli a papriku kapii nakrájejte na proužky a kyselou okurku na kolečka. Všechny tři druhy zeleniny vsypte na dno pekáčku, přidejte sterilovaný, slitý a okapaný hrášek a zeleninu rozprostřete rovnoměrně po celém dně.

2. KROK

Na zeleninu vyskládejte obalené a usmažené řízky, lhostejno, zda vepřové či kuřecí nebo jiné, a podlijte je trochou okurkového láku a vody. Na každý řízek položte skrojek másla a vložte pekáč do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C péct asi 60 minut. V průběhu pečení řízky jednou otočte a v případě potřeby podlijte trochou vody.

3. KROK

Po dopečení řízky podávejte posypané trochou zeleninové směsi z pekáče a se šťouchaným bramborem či s bramborovou kaší.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 298 hlasů
Nahlásit chybu
106 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt