Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová roláda s ricottou a česnekem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Cuketová roláda s ricottou a česnekem - postup přípravy

Chystá se k vám návštěva na slavnostní večeři a vy stále nevíte, jaký připravit předkrm? Pak zkuste vsadit na rychlou a chutnou cuketovou roládu s ricottou a česnekem. Je lehká, zdravá a na jazyku se rozplývá!

Ingredience pro:
6 porcí

Korpus

Plnění

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Cuketu omyjte, odkrojte z ní oba okraje a nastrouhejte ji nahrubo. Vejce spolu se solí vyšlehejte do nadýchané pěny. Poté k nim přidejte mletý pepř nastrouhanou cuketu.




Výslednou směs naneste na plech vyložený pečicím papírem. Druhou cuketu nakrájejte na tenká kolečka a vyskládejte je na směs. Zlehka vše osolte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut.

Mezitím si připravte náplň. Do mísy dejte ricottu, jemně nasekaný kopr, prolisovaný česnek a sůl dle chuti. Vše vymíchejte dohladka. Jakmile je těsto upečené, nechte jej zcela zchladnout. Poté ho převraťte, sundejte z něj pečící papír a naneste na něj náplň.

Poté těsto srolujte, výslednou roládu zabalte do pečicího papíru nebo potravinové fólie a dejte na hodinu ztuhnout do lednice.

Vychlazenou a ztuhlou cuketovou roládu s ricottou a česnekem vyjměte z lednice, odstraňte obal a pokrájejte na stejně silné plátky. Podávejte třeba se sklenkou suchého bílého vína. Hodit se bude k porci kromě jiného i plátek kvalitního celozrnného chleba či rozpečená tmavá bagetka. Přejeme vám dobrou chuť!

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů