Kakaový piškot s čokoládovým krémem - postup přípravy
Jste milovníci čokolády? Potom vás zcela jistě zaujme následující recept na kakaový piškot s čokoládovým krémem. Je naprosto výjimečný a skvěle se hodí k nedělnímu šálku ranní kávy. Ovšem dopřát si jej můžete kdykoliv.
Ingredience
Nejprve se pusťte do výroby těsta na korpus. Ve větší míse si vyšlehejte vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem. Poté přilijte mléko, slunečnicový olej, vsypte polohrubou mouku, kakao, kypřící prášek a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek.
To vlijte do plechu s pečícím papírem nebo zapékací misky, kterou jste předtím vymazali máslem, dobře rozprostřete a dejte péct do trouby na cca 20 minut při 170 °C.
Výroba krému, polevy + kompletace zákusku a jeho tuhnutí v lednici
Nyní si připravte krémovou náplň na piškot. Do rendlíku vsypte kukuřičný škrob, hladkou mouku, kakaový prášek, vanilkový cukr, obyčejný cukr krupice, přelijte vodou a dejte vařit na střední plamen.
Průběžně směs míchejte do zhoustnutí, a nakonec přidejte i máslo. Poté krém přemístěte do mísy a nechte zchladnout. Také ho dejte tuhnout do lednice. Mezitím si v hrníčku promíchejte teplé mléko (asi 150 ml) spolu s Grankem a výsledným kakaem polijte celou plochu upečeného kakaového korpusu.
Až krém v chladničce řádně ztuhne, promixujte ho a na závěr do něj zakomponujte i zakysanou smetanu. Takto náplň navrstvěte na korpus. Vše přelijte polevou z rozpuštěné čokolády a zakysané smetany a nechte v lednici ideálně přes noc.
Servírování kakaového piškotu s čokoládovým krémem
Vychladlý a ztuhlý dezert druhý den vyjměte z lednice, naporcujte a podávejte třeba s čerstvým ovocem. Hodit se bude tato laskomina jak ke kávě, čaji, tak třeba k horké čokoládě. Přejeme vám dobrou chuť.