Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá nepečená roláda s Nutellou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 1 minuta

Rychlá nepečená roláda s Nutellou - postup přípravy

Pokud vás hodí mlsná, ale nechce se vám péct, vyzkoušejte tuto nepečenou roládu s Nutellou a banánem. Příprava je velmi snadná, rychlá a zvládnou ji i úplní začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na korpus

Na náplň

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do rozemletých sušenek přidejte rozpuštěné máslo, Nutellu, rozmačkaný banán a mléko. Vše důkladně promíchejte a vypracujte těsto, které by mělo být tvárné, ale ne příliš lepivé.

2. KROK

Sušenkové těsto přendejte na pracovní plochu vyloženou potravinovou fólií a vyválejte na obdélník silný přibližně 5 mm.

3. KROK

Šlehačku v prášku vyšlehejte se studeným mlékem do pevné konzistence, několik lžic odložte stranou na závěrečné zdobení a zbytek rovnoměrně rozetřete na připravený korpus.

4. KROK

Na delší kraj těsta položte celé banány a pomocí potravinářské fólie ho opatrně zarolujte do tvaru rolády. Ujistěte se, že je pevně zavinutá.

5. KROK

Roládu dejte do lednice alespoň na 2 hodiny (ideálně přes noc), aby ztuhla. Po vychlazení ji potřete několika lžícemi Nutelly – můžete ji lehce nahřát, aby se lépe roztírala.

6. KROK

Pomocí vidličky vytvořte okrasné vroubky a na roládu nastříkejte cukrářským sáčkem zbytkem šlehačky. Poté ji nakrájejte na plátky a servírujte ji.

7. KROK

Tip: Místo práškové šlehačky můžete použít i tu klasickou ke šlehání. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů