Rychlá nepečená roláda s Nutellou - postup přípravy
Pokud vás hodí mlsná, ale nechce se vám péct, vyzkoušejte tuto nepečenou roládu s Nutellou a banánem. Příprava je velmi snadná, rychlá a zvládnou ji i úplní začátečníci.
Na korpus
Na náplň
Na dokončení
Do rozemletých sušenek přidejte rozpuštěné máslo, Nutellu, rozmačkaný banán a mléko. Vše důkladně promíchejte a vypracujte těsto, které by mělo být tvárné, ale ne příliš lepivé.
Sušenkové těsto přendejte na pracovní plochu vyloženou potravinovou fólií a vyválejte na obdélník silný přibližně 5 mm.
Šlehačku v prášku vyšlehejte se studeným mlékem do pevné konzistence, několik lžic odložte stranou na závěrečné zdobení a zbytek rovnoměrně rozetřete na připravený korpus.
Na delší kraj těsta položte celé banány a pomocí potravinářské fólie ho opatrně zarolujte do tvaru rolády. Ujistěte se, že je pevně zavinutá.
Roládu dejte do lednice alespoň na 2 hodiny (ideálně přes noc), aby ztuhla. Po vychlazení ji potřete několika lžícemi Nutelly – můžete ji lehce nahřát, aby se lépe roztírala.
Pomocí vidličky vytvořte okrasné vroubky a na roládu nastříkejte cukrářským sáčkem zbytkem šlehačky. Poté ji nakrájejte na plátky a servírujte ji.
Tip: Místo práškové šlehačky můžete použít i tu klasickou ke šlehání.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.