Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý koláč s bílou čokoládou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Rychlý koláč s bílou čokoládou - postup přípravy

Pokud chcete upéct jednoduchý moučník, vyzkoušejte tento koláč ze snadného litého těsta vylepšeného o kousky bílé čokolády. Kombinace chutí dozajista překvapí nejednoho strávníka.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilkový cukr, případně vanilkový extrakt a ušlehejte do pěny. Pak přilijte slunečnicový olej a mléko, přisypejte prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymíchejte hladké těsto bez hrudek.

2. KROK

Nalijte těsto do kulaté formy o průměru 18 centimetrů vymazané máslem a vysypané moukou a přidejte na kousky nasekanou bílou čokoládu (můžete vyzkoušet i mléčnou či hořkou) nebo čokoládové lupínky. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč 40 minut.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Essen Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů