Pečená kořeněná kuřecí křídla - postup přípravy
Plánujete společenské setkání s přáteli? Pak nesmíte opomenout skvělé pokrmy, které budou sloužit k pohoštění. Nyní se můžete inspirovat rychlým a chutným receptem na pečená kuřecí křídla. Ta si zamilují všichni strávníci!
Ingredience
Začněte tím, že si omyjete kuřecí křídla ve studené vodě a posléze je osušíte papírovými utěrkami. Následně je umístěte do velké mísy a okořeňte lžičkou kari koření, mletým chilli a mletou sladkou paprikou.
Dále určitě i mletým pepřem, solí, sušeným tymiánem, také přidejte lisované česnekové stroužky, sladký kečup, majonézu a slunečnicový olej. Vše důkladně promíchejte.
Fáze pečení kuřecích křídel a jejich servírování
Ochucená kuřecí křídla následně vyskládejte na plech s pečícím papírem (neměla by se překrývat) a dejte péct do předehřáté trouby na cca 45 minut při teplotě 180 až 200 °C.
Hotový pokrm vyjměte z trouby a podávejte například s rozpečenou bagetkou a oblíbenými dipy ze zakysané smetany. Hodit se bude i čerstvá anebo nakládaná zelenina jako obloha. Přejeme vám dobrou chuť.
Tip na jiné ochucení kuřecích křídel
Jestliže upřednostňujete spíš jednodušší marinády, můžete kuřecí křídla ochutit třeba jen sladkým či pikantním kečupem, lisovaným česnekem a sójovou omáčkou. Díky ní získají křidýlka velmi křupavou krustu. Výtečný pak bude do marinád i přírodní med. Ten po upečení na masu dokonale zkaramelizuje a vy si tak pochutnáte na opravdové delikatese. Možností je nespočet, stačí si tedy jen vybrat.