Smažené bramborové placičky s mletým krůtím masem, smetanou a koprem

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Smažené bramborové placičky s mletým krůtím masem, smetanou a koprem - postup přípravy

Bramboráky a obecně placky z bramborového těsta mají celou řadu podob a příchutí. V českých luzích a hájích máme zažité připravovat je neustále stejně – s česnekem a majoránkou, případně s kostičkami šunky nebo uzeného masa. Uznáváme, že takto chutnají skvěle. Není to ale jediný způsob, jak připravit bramboráky. Přinášíme vám zajímavou variaci na placky z brambor, které jsou doplněné o drůbeží maso, které je přimíchané přímo do těsta. Nemusíte se proto zdržovat se žádnou dodatečnou přípravou masové náplně. Uvidíte, že vám zachutnají – a přitom jsou velice jednoduché na přípravu.

Brambory oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Šalotky oloupejte, rozkrojte na poloviny a rovněž nastrouhejte nahrubo.

Brambory se šalotkou vložte do velkého síta, posypejte solí a dobře promíchejte. Nechte směs pár minut stát, aby pustila šťávu, kterou vymačkejte s pomocí vařečky přes síto do misky.

Vymačkané brambory vložte do hluboké mísy, vyklepněte k nim vajíčko a přidejte mleté drůbeží maso. Přidejte sůl a mletý černý pepř a vařečkou vše důkladně promíchejte do jednolité směsi.

Přidejte jednu lžíci hladké mouky a znovu promíchejte.

Na kamnech zahřejte velkou pánev a rozpusťte na ní trochu másla. Lžící odebírejte kousky bramborové směsi a tvořte z nich na pánvi malé placky. Smažte je po obou stranách 3 až 4 minuty dozlatova a sejměte z pánve.




Stejným způsobem zpracujte i zbylé množství bramborového těsta.

Hotové bramborové placky vyskládejte na sebe na talíř, povrch ozdobte kopečkem zakysané smetany a posypejte čerstvě nasekaným zeleným koprem.

Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 215 hlasů
Nahlásit chybu
51 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nejjednodušší jemný dezert z kondenzovaného mléka a smetany
1 hlasů
10 minut
17 minut
Hlavní chody
2 recepty na vepřové maso zapečené s bramborem
0 hlasů
minut
minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Podzimní jogurtová bábovka s jablky a rozinkami
1 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Jemný koláč s jablkovou náplní ochucenou skořicí a hřebíčkem
0 hlasů
40 minut
35 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty