Domácí buchty s tvarohem a čokoládou - postup přípravy
I když v moderním pečení 21. století dominují jiné druhy luxusních dezertů, staré a poctivé české buchty mají stále své místo pod sluncem. Když je naplníte tvarohem nebo čokoládou podle receptu od paní Diany Berkyové, zjistíte, že ke štěstí žádné jiné moučníky nepotřebujete.
Ingredience
Do mísy prosejte polohrubou mouku, přidejte k ní citrónovou kůru a cukr a vše promíchejte. Doprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něho droždí, přidejte vaječné žloutky a vše zalijte teplým, ale ne horkým mlékem smíchaným s rozpuštěným máslem. Z těchto ingrediencí vypracujte hladké a pružné těsto, které zformujte do tvaru koule, položte ho do mísy, zakryjte fólií či utěrkou a nechte ho asi 1 hodinu kynout.
Vykynuté těsto jemně prohněťte a vymačkejte z něho vzduchové bubliny. Připravte si pekáček, který vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Lžící odebírejte kousky těsta, které rukou vytáhněte do tvaru obdélníku. Poté je naplňte trochou tvarohové náplně nebo dvěma čtverečky čokolády a důkladně je uzavřete.
Buchty vyskládejte vedle sebe do pekáče spojem dolů, povrch potřete máslem nebo tukem na pečení a vložte je do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C, kde je nechte péct po dobu kolem 30 minut, v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Po dopečení buchty nechte vychladnout, posypejte je moučkovým cukrem a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.