Aloha řezy s čokoládovou tyčinkou Margot - postup přípravy
Skvělý moučník lze upéct z kakaového těsta s nastrouhanou tyčinkou Margot posypaného slazeným kokosem, díky smetaně navíc vše bude vláčné. Recept nám poskytla paní Kateřina Sojková.
Na těsto
Dále
Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, pak k nim přišlehejte olej a nakonec přimíchejte mléko. Nastrouhejte do směsi 1 tyčinku Margot, přidejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a kakao. Vymíchejte těsto.
Nalijte ho na plech vyložený pečicím papírem. Smíchejte strouhaný kokos s cukrem a směs rovnoměrně nasypejte na těsto.
Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte těsto 20 minut. Po upečení ho zalijte smetanou ke šlehání. Ještě lepší je nahradit ji pařížskou šlehačkou, bude mít čokoládovější chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.