Jednoduchá palačinková roláda s borůvkami - postup přípravy
Díky tomuto receptu se můžete vyhnout zdlouhavému pečení a složité přípravě dezertu. Jednoduchá palačinková roláda je plná jemného krému a hotová za chvíli.
Těsto
Tvarohový krém
Náplň
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem. V samostatné misce rozmixujte tvaroh s kondenzovaným mlékem a obě směsi šleháním spojte.
Tip: Aby v krému nevznikly hrudky, suché ingredience vždy prosejte.
Pokračujte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do světlé pěny, do které vmíchejte mléko s moukou a rozpuštěným máslem.
Těsto vlijte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Upečený korpus potřete krémem, posypte borůvkami a zarolujte ho ze širší strany.
Jednoduchou palačinkovou roládu zabalte do pečicího papíru, vložte na několik hodin do lednice a servírujte ji posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Люба Кузьмичева