Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Aspiková vajíčka s kuřecím masem a salátem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Aspiková vajíčka s kuřecím masem a salátem - postup přípravy

Pokud se k vám na Velikonoce chystají hosté a vy nevíte, čím byste je překvapili, připravte jim jedinečná aspiková vajíčka. Vypadají zajímavě, jsou osvěžující a plněná těmi nejchutnějšími ingrediencemi.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Na vývar

Do vývaru

Náplň

Salát

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí maso se zeleninou a kořením vložte do hrnce, vše zalijte studenou vodou, osolte a od chvíle varu vařte přibližně 1 hodinu pod pokličkou na mírném ohni. 

2. KROK

Zeleninu vyndejte a odložte ji do mísy. V míse smíchejte želatinu s vodou a pár lžícemi vývaru a vše vlijte do hrnce, ve kterém je zbytek vývaru. 

Poznámka: Do želatiny vléváte vývar proto, abyste sobě přizpůsobili teploty obou tekutin. Želatina se vám díky tomu ve vývaru nesrazí.

3. KROK

Špičku každého vejce opatrně nařízněte nožem a vylejte ze skořápky její obsah. Skořápky vložte do mísy a zalijte je vroucí vodou tak, aby byly zcela ponořené. Poté je nechte volně uschnout. 

Poznámka: Horká voda skořápky sterilizuje. 

4. KROK

Červenou papriku bez semeníku nakrájejte na malé kostičky a stejně tak nakrájejte uvařené kuřecí maso. Následně začněte plnit vaječné skořápky. 

5. KROK

Vaječnou skořápku položte do vaječného stojánku a dovnitř vložte lžičku kukuřice, lžičku hrášku, ½ lžičky červené papriky, trochu masa, znovu vložte červenou papriku, lístek petrželky, kousek masa a hrášek. 

6. KROK

Postup opakujte u každé skořápky, do které na závěr nalijte vývar se želatinou, aby byly všechny ingredience uvnitř ponořené. Naplněné skořápky vložte do papírového plata a dejte je chladit do lednice aspoň na 4 hodiny.

7. KROK

Poté skořápky z aspiku opatrně oloupejte a připravte si salát ze zbylých ingrediencí, které jste nepoužili. 

Poznámka: V případě, že vám žádné ingredience nezbyly, můžete si k pokrmu připravit jakýkoliv jiný zeleninový salát dle vlastní chuti.

8. KROK

Ve vodě vařte 10 minut vejce, které nechte vychladnout a poté jej oloupejte a nakrájejte na kousky. Zatím v míse smíchejte kuřecí maso s kukuřicí, hráškem a s oloupaným, na kousky nakrájeným, jablkem. Do mísy vmíchejte také nakrájenou zeleninu, kterou jste použili k výrobě vývaru. 

9. KROK

Do salátu přimíchejte také nadrobno nakrájenou cibuli s okurkou a nakrájeným uvařeným vejcem  a vše ochuťte pepřem, solí a majonézou. Ingredience důkladně promíchejte. 

Tip: Připravený salát servírujte společně s aspikovými vajíčky ozdobenými lístky petrželky.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Nat Ura

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů