Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené vroubkované bramborové kroketky

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Smažené vroubkované bramborové kroketky - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na tyto extrémně křupavé vroubkované bramborové kroketky, které můžete podávat jako přílohu k masům nebo jako originální občerstvení na party. Servírujte je ještě teplé s oblíbeným dipem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Bramborové kroketky

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na větší kusy. Poté je vložte do hrnce, zalijte je vodou a vařte je do změknutí. Následně je slijte a vložte je do mísy.

2. KROK

Brambory pomocí vidličky pečlivě rozmačkejte a dochuťte je solí, sladkou mletou paprikou a mletým černým pepřem.

3. KROK

Omytou petrželku nakrájejte nadrobno a přisypte ji k bramborám. Poté vše velmi pečlivě promíchejte. Do mísy přidejte škrob a vytvořte nelepivé těsto.

4. KROK

Bramborové těsto rozdělte na 5 dílů a z každého  vyválejte válec. Poté je lehce rozmáčkněte vidličkou a vytvořte tak okrasné vroubky.

5. KROK

Bramborové těsto nakrájejte na kroketky. Do jedné mísy rozklepněte vejce a rozšlehejte ho. Do další mísy nasypte strouhanku, přidejte do ní parmezán, bazalku a směs promíchejte.

6. KROK

Kroketky obalte nejdříve ve vejci a následně ve strouhance. Do pánve nalijte olej a nechte ho rozehřát. Poté je smažte z obou stran dozlatova.

7. KROK

Usmažené kroketky vyjměte z pánve a nechte je okapat na ubrousku. Poté je ihned servírujte s oblíbeným dipem nebo jako přílohu k masu.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Hausgemachte_Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů