Kakaové řezy s čokoládovým krémem - postup přípravy
Ochutnejte kakaové řezy s čokoládovým krémem, které jsou nadýchané a mají úžasně jemnou strukturu. Připravíte je snadno, rychle a můžete je servírovat i na slavnostech.
Korpus
K navlhčení
Krém
Poleva
Vaječné bílky vyšlehejte se solí do pěny. Za stálého šlehání do ní postupně přidávejte cukr a poté vaječné žloutky, jeden po druhém.
Do vzniklé směsi opatrně vmíchejte kakao s moukou a těsto rovnoměrně rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–25 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, je korpus upečený.
Mezitím připravte směs k navlhčení korpusu, a to smícháním horkého mléka s kakaem, kterou nechte vychladnout. Pokračujte s přípravou krému.
Rozlámanou čokoládu zahřívejte 2–3 minuty ve vodní lázni. V samostatné misce vyšlehejte smetanu a do rozpuštěné čokolády ji vmíchejte. Krém znovu prošlehejte a prozatím odložte bokem. Nyní začněte s vrstvením dezertu.
Strany upečeného korpusu zarovnejte nožem a rozřízněte ho na dvě stejné části. První z nich vložte do dortového ráfku a navlhčete ji kakaovou směsí. Korpus následně pokryjte krémem, který zakryjte druhou částí korpusu.
Navlhčete také druhý korpus, který poryjte polevou. Tu připravíte rozpuštěním rozlámané čokolády v horké smetaně.
Poznámka: Kakaové řezy s čokoládovým krémem vložte na noc do lednice a poté je servírujte nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Süße Versuchungen