Banánovo-špaldové lívanečky - postup přípravy
Pokud se snažíte udržet si zdravý jídelníček, ale přesto se jen neradi vzdáváte svých oblíbených pochutin, jako jsou lívance či palačinky, můžete vyzkoušet jejich zdravou variantu bez cukru a se špaldovou moukou podle receptu od paní Hany Petrášové.
Ingredience
Dobře vyzrálý, klidně tmavší banán rozkrájejte na kousky, přidejte k němu 2 vejce a mléko a vše rozmixujte dohladka. Vmíchejte 2 lžíce špaldové (nebo jiné) mouky a zadělejte hladké a polotekuté těsto.
V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje, přepuštěného másla nebo jiného oblíbeného tuku na smažení. Z těsta odebírejte naběračkou malé dávky, které vylévejte do rozpálené pánve, a smažte placičky po obou stranách dozlatova.
Po dosmažení lívanečky nechte mírně zchladnout, potřete je džemem, jogurtem, zakysanou smetanou nebo jinou oblíbenou ingrediencí a podávejte.
Z uvedeného množství surovin vyjde asi 18 až 20 lívanečků.