Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Banánovo-špaldové lívanečky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Banánovo-špaldové lívanečky - postup přípravy

Pokud se snažíte udržet si zdravý jídelníček, ale přesto se jen neradi vzdáváte svých oblíbených pochutin, jako jsou lívance či palačinky, můžete vyzkoušet jejich zdravou variantu bez cukru a se špaldovou moukou podle receptu od paní Hany Petrášové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Dobře vyzrálý, klidně tmavší banán rozkrájejte na kousky, přidejte k němu 2 vejce a mléko a vše rozmixujte dohladka. Vmíchejte 2 lžíce špaldové (nebo jiné) mouky a zadělejte hladké a polotekuté těsto.

2. KROK

V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje, přepuštěného másla nebo jiného oblíbeného tuku na smažení. Z těsta odebírejte naběračkou malé dávky, které vylévejte do rozpálené pánve, a smažte placičky po obou stranách dozlatova.

3. KROK

Po dosmažení lívanečky nechte mírně zchladnout, potřete je džemem, jogurtem, zakysanou smetanou nebo jinou oblíbenou ingrediencí a podávejte.

Z uvedeného množství surovin vyjde asi 18 až 20 lívanečků.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů