Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelné karbanátky s česnekem a bylinkami

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Zelné karbanátky s česnekem a bylinkami - postup přípravy

Nemáte-li chuť na maso, připravte si zelné karbanátky s česnekem, které zasytí a mají bohatou chuť. Výhodou je velmi snadná a rychlá příprava z levných ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Omáčka

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nahrubo nastrouhané zelí smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí, nasekanými bylinkami a vejci. Směs ochuťte pepřem, solí, mletou sladkou paprikou a přidejte do ní nastrouhaný česnek a mouku. 

2. KROK

Ze směsi odebírejte množství o velikosti 2 lžic, z kterého vytvářejte karbanátky. Ty smažte v rozpáleném oleji 3–4 minuty z každé strany. 

Tip: Mouku před použitím prosejte, aby ve směsi nevznikly hrudky. 

3. KROK

K osmaženým karbanátkům vlijte omáčku, vytvořenou z rajčatového protlaku, vody a soli. Karbanátky vařte ještě 5 minut, pod pokličkou a poté je servírujte s oblíbenou přílohou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Jednoduché menu

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů