Zelné karbanátky s česnekem a bylinkami - postup přípravy
Nemáte-li chuť na maso, připravte si zelné karbanátky s česnekem, které zasytí a mají bohatou chuť. Výhodou je velmi snadná a rychlá příprava z levných ingrediencí.
Základ
Omáčka
Na smažení
Nahrubo nastrouhané zelí smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí, nasekanými bylinkami a vejci. Směs ochuťte pepřem, solí, mletou sladkou paprikou a přidejte do ní nastrouhaný česnek a mouku.
Ze směsi odebírejte množství o velikosti 2 lžic, z kterého vytvářejte karbanátky. Ty smažte v rozpáleném oleji 3–4 minuty z každé strany.
Tip: Mouku před použitím prosejte, aby ve směsi nevznikly hrudky.
K osmaženým karbanátkům vlijte omáčku, vytvořenou z rajčatového protlaku, vody a soli. Karbanátky vařte ještě 5 minut, pod pokličkou a poté je servírujte s oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jednoduché menu