Dvoubarevný jogurtový koláč s kakaem - postup přípravy
Dvoubarevný jogurtový koláč můžete servírovat jako dezert i sladkou snídani. Je nadýchaný, připravíte ho rychle a potěšíte jím chuťové pohárky každého mlsouna.
Světlé těsto
Tmavé těsto
Na vymazání
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, do které vešlehejte změklé máslo a bílý jogurt.
Tip: Místo másla můžete použít margarín.
Do směsi dále vešlehejte vanilkový cukr a mouku. Jakmile se ingredience propojí, jemně do nich vmíchejte kypřicí prášek do pečiva.
Poznámka: Mouku před použitím prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Následně ¼ těsta přelijte do jiné misky a smíchejte ji s prosetým kakaem a bílým jogurtem. Dortový ráfek vymažte změklým máslem a na několika místech ji pokryjte tmavým těstem, které spojte pomocí špejle.
Na tmavé těsto naneste světlé těsto, které ozdobte zbytkem tmavého těsta. Koláč dvou barev pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je koláč upečený, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. V případě, že ji vytáhnete čistou, máte upečeno. Pokud se na ní trocha těsta uchytí, ještě chvíli pečte.
Hotový dezert nechte vychladnout, vyjměte ho z dortového ráfku a servírujte ho nakrájený na kousky. Chcete-li, aby vypadal dezert slavnostněji, servírujte ho s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Amo Receitas