Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Banánový chlebíček s vůní kávy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Banánový chlebíček s vůní kávy - postup přípravy

Omamná vůně banánů, která se snoubí s kávovým aroma, karamelem a vlašskými ořechy, nenechá nikoho v klidu, dokud bude ještě poslední kousíček tohoto dezertu na talířku. Banánový chlebíček je návyková záležitost, nadto jeho přípravu zvládne úplně každý. A zužitkují se i banány, které byste jinak vyhodili.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Říká se, že banánový chlebíček vznikl za doby Velké hospodářské krize ve Spojených státech, kdy hospodyňky nakupovaly přezrálé banány za nižší cenu. Z nich pak připravovaly lahodný a vláčný dezert, který je dnes znám jako banánový chlebíček a mohou se při jeho přípravě použít i banány, o které by nikdo v domácnosti nejevil zájem.

2. KROK

Připravte si velkou hlubokou misku, do které nakrájejte na plátky oloupané banány. Přidejte lžíci instantní kávy a směs rozmixujte pomocí tyčového mixéru dohladka. Do směsi rozklepněte čerstvé vajíčko a vyšlehejte pomocí kovové metly spolu s přidaným cukrem.

3. KROK

Směs by měla být zcela hladká. Za stálého míchání přilijte olej, přisypejte prosátou mouku a prášek do pečiva, lehce osolte. Metličkou stále míchejte. Přisypejte čokoládové lupínky, které opatrně vmíchejte do těsta s pomocí vařečky. Kupované čokoládové pecky nebo lupínky lze nahradit nadrcenou zbylou čokoládou ze spíše.

4. KROK

Formu na přípravu biskupského chlebíčku nebo tunel vymažte pořádně máslem, vylijte připravené těsto do pečící nádoby a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C. Těsto můžete zkontrolovat pomocí špejle, po dopečení nechte vychladnout, před podáváním dozdobte karamelem a vlašskými ořechy. Upečený banánový chlebíček je měkký a nadýchaný, voní po ovoci i kávě a výtečně se hodí jako dezert k odpolednímu posezení.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů