Italské sušenky Biscotti s ořechy a sušeným ovocem - postup přípravy
Křupavé, křehké, jemné a tak lahodné italské biscotti jste ještě nejedli. Recept je velmi jednoduchý a zvládnete jej připravit během pár minut.
Těsto
Do těsta
V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Poté do směsi nastrouhejte kůru z jednoho citronu a přidejte změklé máslo. Všechny ingredience důkladně zamíchejte, dokud se nespojí. Přisypte kypřící prášek do pečiva, sůl, mouku a uhněťte těsto.
Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu. Použití kůry z citronu je volitelné.
Z těsta vytvořte plát o výšce asi 2 cm a posypte ho připravenou směsí z ořechů, sušeného ovoce, čokolády, brusinek, mandlí a kandovaného ovoce. Ingredience do těsta zapracujte a z těsta vytvořte váleček.
Těsto rozdělte na 5 stejných částí, z kterých vyválejte válečky o šířce 3 cm. Válečky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–30 minut, dozlatova.
Po upečení nechte biscotti vychladnout a následně je nakrájejte na kousky o šířce 4–5 cm. Italské sušenky můžete skladovat v uzavřené nádobě po dobu 3–4 měsíců.
Tip: Biscotti skvěle chutnají v kombinaci se sklenicí mléka.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней