Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Italské sušenky Biscotti s ořechy a sušeným ovocem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Italské sušenky Biscotti s ořechy a sušeným ovocem - postup přípravy

Křupavé, křehké, jemné a tak lahodné italské biscotti jste ještě nejedli. Recept je velmi jednoduchý a zvládnete jej připravit během pár minut.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Těsto

Do těsta

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Poté do směsi nastrouhejte kůru z jednoho citronu a přidejte změklé máslo. Všechny ingredience důkladně zamíchejte, dokud se nespojí. Přisypte kypřící prášek do pečiva, sůl, mouku a uhněťte těsto.

2. KROK

Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu. Použití kůry z citronu je volitelné.

3. KROK

Z těsta vytvořte plát o výšce asi 2 cm a posypte ho připravenou směsí z ořechů, sušeného ovoce, čokolády, brusinek, mandlí a kandovaného ovoce. Ingredience do těsta zapracujte a z těsta vytvořte váleček. 

4. KROK

Těsto rozdělte na 5 stejných částí, z kterých vyválejte válečky o šířce 3 cm. Válečky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–30 minut, dozlatova.

5. KROK

Po upečení nechte biscotti vychladnout a následně je nakrájejte na kousky o šířce 4–5 cm. Italské sušenky můžete skladovat v uzavřené nádobě po dobu 3–4 měsíců.

Tip: Biscotti skvěle chutnají v kombinaci se sklenicí mléka.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů