Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý dort z čokopiškotů s náplní

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jednoduchý dort z čokopiškotů s náplní - postup přípravy

Upéct si dort dnes nemusí nic složitého, zvláště když základ na něho stačí koupit v obchodě. Jsou to populární plněné čokopiškoty, ke kterým stačí přidat pár dalších ingrediencí a vznikne lahodná pochoutka.

Ingredience pro:
8 porcí

Základ

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Základem receptu jsou známé populární čokopiškoty, které jsou k dostání v čokoládové polevě, s různou náplní. Právě ty jsou základem tohoto receptu. Berou se jako první a vyskládají se na dno formy, ideálně o průměru 24 centimetrů. Když je základ dortu připraven, nachystá se krém.




Smíchejte ingredience na krém

Základem krému je kilogram kravského sýra, ideálně čerstvého nezralého, který se pro svou neutrální chuť hodí i do sladkých receptů. Dále se přidají ostatní ingredience, a tu cukr, pudinkový prášek a samozřejmě také smetana. Pomocí mixéru se začne vše důkladně šlehat až do chvíle, dokud nevznikne velmi jemná, hladká a vláčná konzistence.

To je také chvíle pro přidání ingredience poslední, kterou jsou vajíčka. Po jejich přidání následuje opět fáze důkladného mixování, nejlépe ručním šlehačem. Dokonale hladká nažloutlá konzistence je stav, kterého je třeba dosáhnout.

Do formy a do trouby

Připravený krém už se pouze nalije do formy, na nachystané čokopiškoty. Lehce se s formou zatřese, aby se odstranily větší bublinky a horní plocha zůstala dokonale hladká. Následně stačí formu přesunout do trouby rozehřáté na 180 stupňů, kde se netradiční dort peče po dobu 45 minut.

Přichází čas na polevu

Mezi tím, co se dort peče, je možné připravit si polevu. A to tak, že čokoláda se v míse zalije smetanou a vše se následně vloží zhruba na dvě minuty do mikrovlnné trouby. Díky tomu se čokoláda rozpustí do požadované konzistence. Po promíchání už stačí polevu nanést na vrchní stranu dortu a vytáhnout až do stran.

Posledním krokem je finální zdobení, a to pomocí nasekaných čokopiškotů, které se opatrně zapíchnou do ještě teplé čokolády. Takto připravený dort zamíří do lednice, kde by si měl počkat asi hodinu. Poté stačí vyndat z formy, nakrájet a samozřejmě ochutnat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů