Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sterilovaná nezralá rajčata

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Sterilovaná nezralá rajčata - postup přípravy

Nakládaná nezralá rajčata mohou být v zimních měsících skvělou zeleninovou přílohou, která obohatí váš jídelníček. Jejich příprava je jednoduchá, po sterilaci vydrží i jeden rok.

Ingredience pro:
1 porce

Na rajčta

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Zelená nebo jen mírně načervenalá rajčata pečlivě omyjte a okrájejte z nich konce. Nechte je ale vcelku. Do velké zavařovací sklenice dejte na dno jeden bobkový list a poté ji zcela naplňte rajčaty.

2. KROK

Do robota dejte na větší kusy nakrájenou červenou papriku, feferonky (podle toho, jak máte rádi zeleninu pikantní), česnek a petržel. Vše pak rozmixujte na malé kousky. Poté do každé sklenice dejte dvě lžíce rozmixované směsi, lžičku cukru a lžičku soli.

3. KROK

Sklenici zalijte vařící vodou a zavíčkujte. Dejte do hrnce s vroucí vodou a 15 minut sterilujte. Nechte vychladnout a uložte do spíže. Rajčata by tak měla vydržet až rok.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů