Bonbony ze salka a kakaového prášku - postup přípravy
Domácí bonbony ze salka připravíte během pár minut a buďte si jistí, že si je zamiluje celá vaše rodina. Bonbony lze podávat jako dezert, ale také jimi můžete někoho obdarovat.
Ingredience
Do hrnce nalijte kondenzované mléko, vmíchejte do něj kakao a položte ho na plotnu. Směs za stálého míchání přiveďte k varu, přimíchejte do ní máslo a na mírném ohni vařte 10 minut, dokud nezhoustne.
Připravte si zapékací mísu, kterou vyložte potravinovou fólií a směs do ní rovnoměrně rozprostřete. Mísu přikryjte potravinovou fólií a nechte chladnou v ledničce po dobu 1–1,5 hodiny.
Poznámka: Fólii položte na hmotu tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu se na povrchu nevytvoří škraloup.
Po vychlazení kakaovou hmotu vyjměte z mísy a nařežte ji na stejně velké kostičky.
Tip: Bonbony ze salka můžete hned podávat, ale můžete je před servírováním ještě obalit v kakaovém prášku.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell