Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bonbony ze salka a kakaového prášku

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 2 minuty
čas vaření Vaření: 10 minut

Bonbony ze salka a kakaového prášku - postup přípravy

Domácí bonbony ze salka připravíte během pár minut a buďte si jistí, že si je zamiluje celá vaše rodina. Bonbony lze podávat jako dezert, ale také jimi můžete někoho obdarovat.

Ingredience pro:
28 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce nalijte kondenzované mléko, vmíchejte do něj kakao a položte ho na plotnu. Směs za stálého míchání přiveďte k varu, přimíchejte do ní máslo a na mírném ohni vařte 10 minut, dokud nezhoustne.

2. KROK

Připravte si zapékací mísu, kterou vyložte potravinovou fólií a směs do ní rovnoměrně rozprostřete. Mísu přikryjte potravinovou fólií a nechte chladnou v ledničce po dobu 1–1,5 hodiny.

3. KROK

Poznámka: Fólii položte na hmotu tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu se na povrchu nevytvoří škraloup.

4. KROK

Po vychlazení kakaovou hmotu vyjměte z mísy a nařežte ji na stejně velké kostičky. 

Tip: Bonbony ze salka můžete hned podávat, ale můžete je před servírováním ještě obalit v kakaovém prášku.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Gesund und schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů