Kávové kytičky

i Zdroj fotografie: Dagmar Kazdová
ČAS PŘÍPRAVY
150 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kávové kytičky - postup přípravy

Kávové květinky podle receptu od paní Dagmar Kazdové jsou neuvěřitelně jednoduché na přípravu i suroviny. Výsledek je ovšem jedinečně krásný a chutný – ideální recept pro oživení vašeho vánočního pečení.
1. KROK

Hladkou mouku s moučkovým cukrem prosejte do hluboké mísy, přidejte mletou kávu a změklé máslo a zadělejte soudržné a hladké těsto. To zabalte do fólie a vložte ho na 1 až 2 hodiny uležet do lednice.

2. KROK

Z uleželého těsta vyválejte placku silnou kolem 3 mm a vykrajujte z ní kytičky nebo jiné tvary, které vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je péct do trouby vyhřáté na 180 °C po dobu kolem 15 až 20 minut.

3. KROK

Po dopečení sušenky slepujte kávovým krémem, ozdobte je puntíkem rozpuštěné bílé čokolády a na ni nalepte čokoládové kávové zrno. Sušenky nechte ztuhnout a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 271 hlasů
Nahlásit chybu
122 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt