Bramboráky ze zelí - postup přípravy
Už jste někdy zkoušeli takzvané zelňáky? Pokud už vás nebaví ty stejné recepty pořád dokola a chcete vyzkoušet něco nového, můžeme jen doporučit tuto specialitu. Od klasických bramboráků se v přípravě moc neliší, ale překvapí vás odlišnou chutí. Pokud potřebujete spotřebovat zbylé zelí nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, pusťte se do přípravy podle jednoduchého receptu.
Ingredience
Zelí bude nutné nakrájet. Tady záleží zcela na vás, jak chcete, aby vaše zelňáky vypadaly. Krájet můžete nahrubo i najemno, podle vaší chuti. Struktura může být klidně stejná jako u bramboráků, které běžně připravujete.
Ve chvíli, kdy máte po ruce připravené všechny suroviny, můžete se pustit do přípravy. Do nakrájeného zelí postupně přidávejte další suroviny. Vmíchejte vajíčko, sůl, pepř a mouku.
Na závěr do směsi nalijte kefír, díky kterému bude těsto dokonale vláčné. Hotové těsto byste pravděpodobně na první pohled od toho na bramboráky nepoznali.
Hotovou směs smažte v požadované velikosti na pánvi, tak jak jste zvykli u klasických bramboráků. Smažit můžete na sádle i na oleji. Každý zelňák důkladně propečte, aby byl hezky křupavý a měl zlatou barvu.
Po vyjmutí z pánve je nechte okapat nebo je od mastnoty vysušte papírovou utěrkou. A nyní je čas servírovat. K dokonalé chuti můžete na talíř ještě přidat trochu zakysané smetany.
Tak co na zelňáky říkáte? Jsou skvělé jako rychlá večeře, příloha k některým jídlům nebo pohoštění pro návštěvu. Navíc jsou odlišné od klasických bramboráků, a tak do svého výběru receptů můžete zařadit zase něco nového. Díky použitému kefíru si rychle zvyknete na vláčnou a specifickou chuť.