Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný koláč s cuketou a mletým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Slaný koláč s cuketou a mletým masem - postup přípravy

Tento zvláštní koláč turecko-tatarského původu se připravuje na pánvi a jedná se o kompletní pokrm s velmi nevšední chutí. Vyzkoušejte následující recept, který se hodí jako kompletní oběd nebo večeře, zvláště s lehkou zeleninovou přílohou (ale i bez ní).

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
  1. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
  2. Dejte olej do pánve a nechte jej rozehřát.
  3. Cibulku zprudka osmahněte, a poté ji nechte několik minut smažit.
  4. K cibulce přidejte mleté maso a důkladně promíchejte.
  5. Směs nechte restovat, osolte ji a opepřete, případně přidejte další koření dle vašich preferencí.
  6. Restujte, dokud není maso zcela hotové.
  7. Cukety umyjte a nastrouhejte na struhadle s velkými oky do větší mísy.
  8. Z nastrouhané cukety vymačkejte vodu a přidejte 2 vejce.
  9. Česnek oloupejte a prolisujte do mísy s cuketou.
  10. Směs osolte a opepřete, a následně důkladně promíchejte.
  11. Poté přidejte prosátou mouku a vytvarujte homogenní hladké těsto.
  12. Připravte si pánev – dovnitř nalejte olej a nechte jej zahřát.
  13. Přidejte 3-4 lžíce těsta, rovnoměrně je rozprostřete po dně a nechte smažit přikryté pokličkou.
  14. Nastrouhejte sýr.
  15. Jakmile spodní část placky mírně zhnědne, obraťte ji a 2-3 minuty pod pokličkou osmahněte i horní část.
  16. Na polovinu placky naneste náplň a posypte ji sýrem.
  17. Následně náplň přiklopte druhou polovinou placky a nechte zapéct pod pokličkou.



Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů