Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mleté maso v rajčatové omáčce s těstovinami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Mleté maso v rajčatové omáčce s těstovinami - postup přípravy

Nevíte-li, co k obědu, připravte si tento jednoduchý recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Mleté maso v rajčatové omáčce je zajímavé nejen svou pikantností.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Nakrájejte také oloupané stroužky česneku a omytá rajčata. Na pánvi rozehřejte olej a 1 minutu na něm smažte cibuli. Poté k ní přidejte mleté maso a restujte ho přibližně 4 minuty. 

2. KROK

Následně do směsi přidejte česnek a restujte další minutu. Poté přisypte rajčata, vše zamíchejte a přidejte konzervovaná rajčata, hořčici, sójovou omáčku a worcestrovou omáčku. 

3. KROK

Směs vařte další minutu a poté přidejte sladkou chilli omáčku, bazalku, oregano a pepř. Pod pokličkou vařte pokrm na mírném ohni 25 minut. 

Poznámka: Je-li to nutné, pokrm osolte dle vlastní chuti.

4. KROK

Hotové mleté maso v rajčatové omáčce podávejte společně s uvařenými těstovinami, které můžete ozdobit nasekanou pažitkou. 

5. KROK

Poznámka: Pro tento recept byla použita kolínka. Můžete ale použít jakékoliv oblíbené těstoviny, které uvařte dle pokynů na obalu. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů