Buchty s čokoládovou náplní - postup přípravy
Většina lidí má ráda lahodné pečivo s čokoládovou náplní. Je celkem snadné si pro takové pochoutky zajít do obchodu či pekárny, ale nic nemá na to, když si tyto buchty zvládnete upéct doma sami. Využijete je i jako občerstvení na oslavy.
Těsto
Zdobení
Na pomazání
Nachystejte si hlubokou mísu a mléko si rozehřejte, aby bylo vlažné. Nalijte jej do mísy, přidejte suché droždí a promíchejte. Poté přidejte i moučkový cukr, vše zamíchejte metličkou. Mísu zakryjte víkem a nebo potravinářskou fólií, nechejte kynout okolo 5 až 10 minut. Poté přidejte rostlinný olej, vejce a vanilkový cukr a umíchejte hladkou směs.
Postupně začněte přidávat hladkou mouku a sůl, zpočátku míchejte metličkou, po chvíli začněte hníst ručně. Rukama vypracujte hladkou a nelepivou kouli. Mísu znovu přikryjte a nechejte po dobu 1 hodiny na teplém místě.
Jakmile těsto vykyne, tak jej ručně zpracujte do tvaru podobného tlustému válci a rozdělte jej na dvě části, ze kterých vytvarujte kuličku. První kuličku dejte na pracovní plochu, posypejte moukou a rozválejte na tenčí plát, který bude velikostně stejný jako zapékací mísa, ve které budete buchtu péct. Formu vymažte máslem a těsto na ni položte.
Nyní na plát těsta v míse rozložte cca 15 kousků hořké čokolády. Pokud máte raději sladší buchty, tak klidně zvolte čokoládu mléčnou nebo bílou. Postup zopakujte i s druhou částí těsta a položte jej na čokoládu. Prsty vytvarujte 15 buchtiček tak, aby v každé byl jeden kousek čokolády. Zakryjte kuchyňskou utěrkou a nechejte 20 až 30 minut odležet.
Rozklepněte vejce a oddělte bílek od žloutku. Žloutek vložte do mističky a rozšlehejte jej s jednou lžicí mléka. Všechny buchtičky potřete touto směsí před pečením. Buchty dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů po dobu 30 minut. Po vytáhnutí z trouby je potřete medem. Poté je čistě na vás, čím se rozhodnete je posypat, ideální jsou například plátky mandlí. Po vychladnutí můžete podávat, dobrou chuť!
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.