Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chlebová omeleta se sýrem a koprem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Chlebová omeleta se sýrem a koprem - postup přípravy

Máte-li doma zbytek staršího chleba, o který již nikdo nestojí, stále jej můžete přetvořit ve vydatné a chutné jídlo, jako je chlebová omeleta se sýrem. Je snadná, rychlá a také levná.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Starý chléb rozlámejte do mísy na menší kousky a nechte ho stranou. V druhé míse metličkou rozmíchejte vejce. Přilijte k nim mléko a společně směs znovu rozmíchejte. Přidejte koření a dle chuti také sůl.  

2. KROK

Kopr nasekejte najemno a přidejte ho do směsi spolu s nastrouhaným sýrem feta. Hotovou směs nalijte na rozlámané kousky chleba a vytvořte tak celistvé těsto.  

3. KROK

Těsto dejte na tukem vymazanou pánev a úhledně ho vytvarujte po celé ploše pánve. Chlebovou omeletu smažte pod pokličkou zhruba 8–10 minut na mírném ohni.  

4. KROK

Po deseti minutách omeletu otočte a smažte dalších pět minut bez pokličky. Navrch omelety nasypte nastrouhaný čedar nebo mozzarellu a pod pokličkou smažte dalších 8–10 minut. Ihned podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Z Fatminy kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů