Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové knedlíky plněné jahodami

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Tvarohové knedlíky plněné jahodami - postup přípravy

Díky tomuto receptu můžete vytvořit sladkou klasiku, která je obohacená o křupavou krustičku. Tvarohové knedlíky plněné jahodami poslouží i jako dezert.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Na obalení

Na vaření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty. Za stálého šlehání do něj následně přidejte vanilkový cukr s vejcem, tvarohem, citronovou kůrou, špetkou soli a moukou. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Z těsta vytvořte válec, který rozdělte na 8 stejných kusů. Z každého kousku těsta vytvořte placičku, do jejíhož středu vložte jahodu, kterou do těsta zabalte. 

Poznámka: Jahody předem omyjte, osušte a zbavte zelených částí. 

3. KROK

Z naplněného těsta vytvořte kuličky, které vařte v osolené vodě 8–10 minut. 

Tip: Knedlíky budou hotové, jakmile vyplavou na hladinu. Doporučujeme uvařit první knedlík na zkoušku a zjistit, kolik minut vaření bude přesně potřeba.

4. KROK

Mezitím na pánvi rozpusťte máslo a smíchejte ho s cukrem, který nechte zkaramelizovat a následně se strouhankou. Směs odstavte z tepla a uvařené knedlíky v ní obalte. 

5. KROK

Tvarohové knedlíky plněné jahodami servírujte posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit několika lístky máty.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Der Herbert kocht

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů