Tvarohové knedlíky plněné jahodami - postup přípravy
Díky tomuto receptu můžete vytvořit sladkou klasiku, která je obohacená o křupavou krustičku. Tvarohové knedlíky plněné jahodami poslouží i jako dezert.
Těsto
Náplň
Na obalení
Na vaření
Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty. Za stálého šlehání do něj následně přidejte vanilkový cukr s vejcem, tvarohem, citronovou kůrou, špetkou soli a moukou.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Z těsta vytvořte válec, který rozdělte na 8 stejných kusů. Z každého kousku těsta vytvořte placičku, do jejíhož středu vložte jahodu, kterou do těsta zabalte.
Poznámka: Jahody předem omyjte, osušte a zbavte zelených částí.
Z naplněného těsta vytvořte kuličky, které vařte v osolené vodě 8–10 minut.
Tip: Knedlíky budou hotové, jakmile vyplavou na hladinu. Doporučujeme uvařit první knedlík na zkoušku a zjistit, kolik minut vaření bude přesně potřeba.
Mezitím na pánvi rozpusťte máslo a smíchejte ho s cukrem, který nechte zkaramelizovat a následně se strouhankou. Směs odstavte z tepla a uvařené knedlíky v ní obalte.
Tvarohové knedlíky plněné jahodami servírujte posypané moučkovým cukrem.
Tip: Každou porci můžete ozdobit několika lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Der Herbert kocht