Čokoládová poleva jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Pokud chcete ozdobit dort, zmrzlinový pohár nebo jiný dezert, udělejte to za pomoci čokoládové polevy. Připravíte ji rychle, jednoduše a jen ze 4 základních ingrediencí.
Ingredience
Kakaový prášek smíchejte s cukrem. Poté, co se suché ingredience propojí, do nich vmíchejte mléko a směs zahřívejte, za stálého míchání, přibližně 4 minuty.
Poznámka: Mléko přidejte do směsi postupně.
Jakmile se cukr s kakaem rozpustí, hrnec odstavte z tepla a do jeho obsahu vmíchejte máslo. Po rozpuštění másla nechte čokoládovou polevu mírně vychladnout a použijte ji k přípravě oblíbených dezertů.
Tip: Poleva z čokolády se hodí ke zdobení dortů, cukroví, zmrzlinových pohárů nebo například k plnění koblih.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Светлана Аниканова