Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché domácí Ferrero Rocher

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Jednoduché domácí Ferrero Rocher - postup přípravy

Ferrero Rocher zná z obchodů každý. Pokud vám tato lahůdka přišla drahá, můžete si vyrobit domácí alternativu. Je hotová za pár minut postačí na ní několik běžných ingrediencí, které má každý člověk doma.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Domácí Ferrero Rocher začíná přípravou sušenek. Ty musí zamířit do mixéru, který je dokáže rozsekat doslova na kaši. Není problém použít plněné oplatky, které zlepší vlastnosti kuliček a dodají jim potřebnou chuť. V budoucnu můžete s příchutí sušenek i zajímavě improvizovat.




Příprava těsta

Těsto musí získat potřebnou pevnější konzistenci a další chutě. Proto se do něho přidává také Nutella. Vše se důkladně promíchá. Těsto má díky tomu již výrazně pevnější konzistenci a neměl by být problém ho tvarovat.

Připravené těsto se následně položí na pečicí papír, kde se z něho pomocí lžíce vytvoří placka. Ta se pokryje druhou vrstvou pečícího papíru, vezme se váleček a z těsta se vyválí tenká plocha, připravená k dalšímu použití.

Vykrajovátka, jako na Vánoce

K ruce je třeba mít také vykrajovátko, se kterým z těsta vykrojíte kulaté tvary. Postupujte přesně, aby zbytkového těsta bylo co nejvíce. Následuje opět trocha Nutelly, která se vloží přímo do středu každého připraveného vykrojeného kolečka.

Chystání náplně

Nutella má ve středu každého kolečka svůj význam. To proto, aby zde následně držel lískový ořech, který je v kuličkách Ferrero Rocher velmi důležitou náplní. Každý z ořechů opatrně vložte do lůžka Nutelly.

Vytvořte kuličky

Když je náplň ve všech připravených částech, je možné začít tvořit kuličky. Každé vykrojené kolečko opatrně vezměte, ohněte jeho strany, aby náplň zůstala ve středu a ve svých dlaních jemně vytvořte potřebnou kuličku.

Už jenom finální úprava

Kuličky po vytvoření vložte do lednice, na dobu zhruba půl hodiny. Poté je z lednice vyjměte a připravte si kombinaci rozpuštěné čokolády a oleje. Do té následně přidejte také nadrcené mandle. Neměly by mít práškovou konzistenci, ideální je nasekání nahrubo.

Když je čokoláda připravena, budou se v ní postupně obalovat jednotlivé kuličky. Ty následně nechte okapat na pečicím papíru a vše vložte do lednice do doby, než čokoláda ztuhne. V tu chvíli je domácí Ferrero Rocher hotovo, připraveno k ochutnávce.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů