Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mléčné zákusky z vařeného krému bez vajec i želatiny

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Mléčné zákusky z vařeného krému bez vajec i želatiny - postup přípravy

Když vyrobíte tento dezert, potřebujete veškerou sílu vůle, která se vám dostává. Ne že by byla jeho příprava tak těžká, to ne, ba právě naopak! Sílu vůle budete potřebovat k tomu, abyste tyto mléčné dobroty nesnědli všechny na posezení. Nechte také svým blízkým, aby zjistili, jak šikovnou cukrářku doma mají! :-)

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na dozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do hrnce nalijte mléko, nasypejte k němu cukr, škrob, vanilkový cukr a hladkou mouku. Na mírném ohni přiveďte za stálého míchání k varu a nechte bublat, dokud směs nezhoustne. Když začne hmota při míchání klást odpor a bude se chytat na stěny i vařečku, odstavte hrnec z kamen.




Naberte dvě lžíce změklého másla a vyklepněte ho do odstavené mléčné směsi. Míchejte nepřetržitě tak dlouho, dokud se máslo úplně nerozpustí.

Výslednou směs nalijte do kulatých skleniček a vložte do lednice ztuhnout. Když je hmota na pohmat úplně tvrdá, vyklopte ji ze skleniček a nakrájejte je na porce o výšce kolem dvou centimetrů.

Arašídy vysypte do mísy kuchyňského robota a rozsekejte je na malé kousky. Pokud nemáte robota, můžete je zkusit rozdrtit paličkou na maso. Každou porci mléčného dezertu po obvodu obalte v rozdrcených arašídech a položte na podnos.

Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě nechte rozpustit mléčnou čokoládu nalámanou na menší kousky. Když je úplně tekutá, polijte vršek každé porce mléčného dezertu a podle chuti posypejte strouhaným kokosem.

Hotovou dobrotu vložte zpátky do lednice ztuhnout a s velkou chutí podávejte.

Tip na závěr:

Pro výrobu těchto mléčných dezertů můžete využít i silikonové formy na muffiny, případně je můžete odlévat přímo do papírových košíčků. K posypání pak můžete použít různé druhy cukrářského zdobení, jako je barevná cukrová rýže, hvězdičky či zlaté a stříbrné kuličky. Vypadají luxusně a ozdobí i slavnostní tabuli.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů