Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový medovník

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 80 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Čokoládový medovník - postup přípravy

Pokud plánujete oslavu svého drahého dítka nebo partnera, můžete jim upéct velmi lahodný medový dort. Ten nejenže skvěle chutná, ale také fantasticky vypadá. Na narozeninové party se bude skutečně vyjímat a budou z něj nadšení i rodinní přátelé a hosté.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve se pusťte do těsta. V míse si rozšlehejte vejce s cukrem do pěny. Pak přilijte tekutý med, prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, kakaový prášek a vypracujte hladké polotekuté těsto.




K ruce si vezměte plech a vystelte jej pečícím papírem. Nakonec do něj vlijte těsto a rozprostřete po celé ploše. Pečte v troubě po dobu cca 10 až 12 minut při teplotě 180 °C.

Než se korpus upeče, připravte si krém. V misce rozmixujte kondenzované mléko spolu se změklým máslem. Obě suroviny musí mít před šleháním pokojovou teplotu. Až budete mít krém hotový, dejte ho chvíli stranou.

Upečený korpus vyjměte z trouby a po vychladnutí rozkrájejte na čtyři stejně velké pláty.

Každý z nich pomažte dostatečným množstvím krémové náplně a vyskládejte na sebe.

Na povrchu dort namažte zbývající směsí a dejte tuhnout do lednice alespoň na jednu hodinu.

Až se dezert vychladí, vyndejte ho z chladničky a posypejte ze všech stran strouhanou čokoládou. Servírujte pokrájený na menší kousky spolu s šálkem teplého čaje, kávy, nebo kakaa. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů