Domácí zavařené ovocné limonády na zimu

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí zavařené ovocné limonády na zimu - postup přípravy

Až se vás zima zeptá, co jste dělali v létě, můžete se kromě kompotů a džemů pochlubit také báječně chutnými limonádami z čerstvého ovoce.
1. KROK

Pomeranč rozkrojte napůl, odstraňte z něj špičky a zbytek nakrájejte na tenké půlkulaté plátky. Pokud jsou v dužnině semínka, odstraňte je.

2. KROK

Na dno každé čisté a sterilizované zavařovací sklenice přidejte libovolné ovoce. My jsme přidali do jedné třešně, do druhé meruňky a do třetí černý rybíz (vše důkladně omyté a vypeckované). Nakrájené plátky pomeranče rovnoměrně rozdělte do sklenic. Na pomeranč do každé sklenice vložte větvičku čerstvé máty.

3. KROK

V rychlovarné konvici přiveďte k varu vodu, dolijte sklenice až úplně po okraj a volně je zakryjte sterilizovanými víčky. Sklenice s budoucí limonádou nechte zvolna vychladnout asi na 30 °C. Zchladlou vodu z každé sklenice poté slijte zvlášť do kastrůlku. Přidejte k ní cukr a přiveďte k varu. Poté vodu nalijte zpátky do sklenice na ovoce a přiklopte víčkem, které tentokrát pevně zatáhněte. Postup opakujte s každou sklenicí zvlášť.

4. KROK

Pevně uzavřené sklenice otočte dnem vzhůru, zakryjte je teplou dekou a nechte je zvolna vychladnout na pokojovou teplotu. Po zchladnutí uskladněte limonády na chladné a tmavé místo, kde vydrží až dva roky.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 491 hlasů
Nahlásit chybu
88 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty