Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé jahodové tiramisu s mascarpone

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Rychlé jahodové tiramisu s mascarpone - postup přípravy

Rychlé jahodové tiramisu je svěží dezert s jemnou strukturou, který láká k ochutnání už od pohledu. Perfektně se bude vyjímat na všedním i svátečním stole.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Jahodová směs

K navlhčení

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody ponořte do vody, důkladně je omyjte a zbavte zelených částí. Poté je rozkrojte na poloviny a vložte do rendlíku, kde je smíchejte s cukrem, vodou, citronovou šťávou a vařte je 6–8 minut. 

2. KROK

Ovoce rozmělněte šťouchadlem na brambory, vařte ho ještě 1 minutu a polovinu jahodové směsi vlijte do mísy, kde ji nechte vychladnout. Poté ji smíchejte s mlékem. Ve směsi navlhčete cukrářské piškoty, kterými pokryjte dno formy. 

3. KROK

Zbytek směsi vařte další 2–3 minuty, dokud ještě víc nezhoustne, přelijte ji do samostatné misky a nechte ji zcela vychladnout. Pokračujte s přípravou krému. 

4. KROK

Poznámka: Směs budete používat k vrstvení dezertu. Pro její snadnější roztírání ji můžete vložit na 30–60 minut do lednice, před použitím.

5. KROK

Vaječné žloutky smíchejte s cukrem a směs šlehejte 7–10 minut ve vodní lázni. Jakmile směs vychladne, vešlehejte do ní mascarpone s vanilkovou pastou.

Poznámka: Teplota směsi by neměla přesáhnout 70 °C.  

6. KROK

Poté přidejte 2–4 lžíce jahodové směsi a v samostatné míse vyšlehejte studenou smetanu dotuha a vmíchejte ji do žloutkového základu. 

7. KROK

Cukrářské piškoty ve formě potřete polovinou krému z mascarpone, který pokryjte vrstvou jahodové směsi. Tu zakryjte další vrstvou navlhčených cukrářských piškotů, které pokryjte zbytkem krému. 

8. KROK

Rychlé jahodové tiramisu zakryjte fólií a vložte ho na 6 hodin do lednice, nejlépe na celou noc. Dezert na závěr ozdobte rozmixovanými lyofilizovanými jahodami. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit čerstvou jahodou. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: The Cooking Foodie

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů